marți, 14 februarie 2012

despre frică - ameninţarea poporului cu dezastrul economic


Se ştie că, a băga frica în oameni, e o tactică foarte eficientă pentru a-l face receptiv la orice soluţie îi propui pentru a-i rezolva problemele, ei fiind dispuşi să cedeze oricât şi orice în starea în care se află.

De la începutul crizei, mesajele apocalipptice menite să bage frica în populaţie s-au înmulţit, semn că ni se pregăteşte ceva.

În acest articol vreau să exemplific câteva din multitudinea acestor mesaje şi la sfârşit să prezint cazul unei ţări ce nu s-a lăsat înspăimântată de acestea.

Cel mai recent a fost discursul prim ministrului  grec Papademos despre apocalipsa ce o să urmeze în cazul în care Grecia iese din zona euro şi nu aprobă noile măsuri de austeritate.

Boc al nostru: "România vine după trei ani de criză economică severă, după trei ani în care oamenii au fost nevoiţi să suporte măsuri dure de austeritate pentru a putea salva ţara de la colapsul economic".

H. Paulson a ameninţat că dacă TARP-ul nu trece "vor fi tancuri pe străzi" şi se va impune legea marţială.
Aproape toţi liderii din zilele noastre apelează la această metodă a unui pericol iminent în caz că voia lui nu se face.
 
Mai sunt apoi discuţiile pe care le am eu cu cunoscuţi despre libertarianism şi dispariţia statului - şi frica acestora de haosul ce se va instaura în caz că poliţia nu va mai fi în mâna statului, semn că propaganda îşi face efectul.

Iată însă că avem un exemplu de societate ce nu a cedat acestor mesaje şi nu au ieşit tancurile pe străzile lor şi nici o apocalipsă nu a venit: Islanda, nu a cedat ameninţărilor propriului guvern, şi de 2 ori a refuzat prin referendum să plătească pentru nişte bănci private.

De reţinut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu