marți, 14 februarie 2012

asemănări între bănci și stat

În momentul  în care cineva se revoltă împotriva unei legi nedrepte sau a unor taxe/impozite prea mari, statul vine cu motive ce înduioşează telenovelist pe orice om cu inimă: trebuie să dăm pensii la bătrânii noştrii, să mai facem niste şcoli pentru copii, folosindu-se de aceste motive pentru a-şi justifica existenţa şi agresiunea împotriva cetăţenilor săi.
Se pare că băncile s-au prins de poziţia de invidiat a statului, şi şi-au întins tentaculele peste tot în societate: gestionează fondurile de pensii, oferă împrumuturi studenţilor, împrumută statul pentru cheltuielile sale necontrolate [cea mai bună mişcare dintre toate] etc….

Şi acum, care credeţi că e vorba preferată a bancherilor: cum să nu fim salvaţi cu banii contribuabililor, vrei ca pensionarul să îşi piardă depozitul său strâns o viaţă întreagă ? om rău și fără inimă ce ești.
În societatea de azi, dacă vrei să nu participi la sistemul de făcut bine tuturor, pus la cale de stat, eşti imediat calificat om rău, antisocial şi trebuie să fii exclus din societate. Încarcerat, cel mai bine.
O analogie ar fi, într-un lagăr nazist, să ţi se spună să participi cu dragă inimă şi veselie la munca forţată ? și în caz că stai degeaba toată ziua căutînd căi de evadare să ţi se spună că eşti fără inimă şi îi lasi pe ceilalţi deţinuţi să facă toată munca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu