duminică, 29 ianuarie 2012

Despre alternarea puterii din 4 în 4 ani

În era modernă, statul influențează viața oamenilor mult mai mult decât în trecut. Astfel, efectul unei guvernanțe proaste de 4 ani  e mult mai devastator. Pe vremea când a fost stabilit acest termen, statul era mic, astfel încât efectul unei guvernări proaste era reparabil de următorul guvern. Acesta a fost și motivul alegerii intervalului de 4 ani pentru succedarea guvernelor, să poți schimba la timp o guvernare până când ea nu face destul rău in societate - perioada de domnie a unui rege fiind prea mare pentru oamenii de atunci, timp în care răul produs de un rege prost fiind devastator.
Însă, ca orice alt lucru din epoca contemporană, unde viteza cu care se schimbă orice lucru din jurul nostru este din ce în ce mai mare, și perioada de schimbare a guvernării trebuie micșorată.
Pentru fine tuning. Desigur, cea mai bună soluție e dispariția statului. Însă, până atunci, alegeri din 2 în 2 ani ar fi minunat. Desigur, și procesul electoral trebuie eficientizat. Iar în caz că un guvern se dovedește a fi bun, îl putem vota din nou, pentru a-și continua politica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu